Lupta cu vrăjile şi farmecele – Ghid Practic

alexandru ilie - dragostea va salva lumea

Articol scris de Alexandru Ilie

Atunci când ceva nu merge bine în viaţa noastră sau apar încercări, prima oară ne gândim: „cred că am ceva necurat făcut, cred că am vrăji !”.

De multe ori avem dreptate, dar mult mai de folos ne-ar fi ca apoi să ne întrebăm „De ce oare s-au prins farmecele de mine ? Ce am făcut eu rău ? Ce ar trebui să schimb în viaţa mea ca să meargă lucrurile bine ?”

În ţara noastră sunt destul de multe persoane afectate de vrăji, pentru că în ultimii 50 de ani, din cauza lipsei de credinţă şi a condiţiilor foarte grele de trai, tot mai mulţi români au apelat la fermecătoare şi descântătoare, iar acum suferă de pe urma acestor lucruri, şi ei dar şi copiii şi nepoţii lor.

AICI găsiţi primul articol pe această temă: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VRĂJI ȘI FARMECE – CUM SĂ SCAPI ȘI SĂ TE FEREȘTI DE ELE

CUPRINS:

 1. Cum aflu dacă cineva e vrăjitoare ?

 2. Cine şi de ce îmi face vrăji ?

 • Ce fac după ce aflu cine îmi face vrăji ?

 1. Ce facem dacă aflăm sau simţim că sunt farmece făcute „pe casă” ?

 2. Felurile vrăjilor

 3. Cum scap de farmece şi duhuri necurate – pe scurt

 4. Cum ne afectează vrăjile

 

vrajitoare1. Cum aflu dacă cineva e vrăjitoare ?!

Vrăjitoarele (acele persoane căzute sub influenţă diavolească) din ziua de azi nu mai arată ca cele de la televizor sau ca cele din filme. De cele mai multe ori sunt femei normale, respectabile, au familie, au poziţie socială înaltă, sunt educate, afişează credinţă, bunătate etc.

Însă, dacă eşti atent la detalii, vei observa că sunt viclene, ascunse, agitate (în special dacă aduci vorba de Dumnezeu), au multă răutate, invidie, se ceartă cu toţi, nu au deloc credinţă, le plac banii şi mai ales, ai o stare rea după ce te întâlnești cu ele, te doare capul, ai mulţi nervi, îţi vine ameţeală, te certi cu cei dragi, îţi merg lucrurile pe dos.

Dacă bănuim pe cineva de vrăjitorie, dacă i se potrivesc cuiva multe din cele spuse mai sus şi vrem să ştim sigur dacă este sau nu aşa, trebuie să mergem la un preot văzător cu duhul, care cunoaşte astfel de lucruri. Numai aşa putem fi siguri despre o persoană.

Preoţi înainte-văzători – aici sunt doar câţiva preoţi cu har, mai sunt şi alţii.

preoti inainte vazatori.jpg

2. Cine şi de ce îmi face vrăji ?

Cei din familie îmi îmi pot face şi mie vrăji ?

În primul rând, trebuie să ne uităm cu mare atenţie la familia noastră, căci de cele mai multe ori, aici vom găsi şi sursa problemelor !

Important de menţionat este faptul că vrăjitoarele sau cele care merg des la acestea, nu mai văd lucrurile clar, limpede ci strâmb, li se întunecă mintea. Spre exemplu, o mamă poate apela la magie, crezând că aşa îţi va ajuta fiul să se căsătorească mai repede, când de fapt îi face acestuia cel mai mare rău – fără să îşi dea seama, de multe ori.

De cele mai multe ori, dacă un om are probleme cu vrăjie şi duhurie necurate, vinovată este ori mama, ori bunica, ori o mătuşă ori soacra sau poate chiar soţia.

În general, mama şi bunica le doresc binele copiilor/nepoţilor atunci când le fac vrăji, vor să „îi ajute”: să le meargă bine în viaţă, să se căsătorească, să aibă bani, sănătate, putere, poziţie socială etc. Cel puţin aşa le minte diavolul, că le va merge bine. Realitatea însă, e cu totul alta.

Mai sunt cazuri când aceste femei, din diferite motive, îi „leagă la cap” pe membri familie, cu scopul de a-i controla, ca să le dicteze viaţa, ca să conducă ele în casă.

Apoi, alte motive important pentru care soacra, mătuşa, soţia etc. apelează la farmece sunt neînţelegerile sau faptul că acestea doresc să îţi ia averea, moştenirea, casa etc.

Desigur că răul poate veni şi din exterior:

-te cerţi cu o vecină iar aceasta se răzbună prin vrăji

– ori ai făcut cuiva o nedreptate, o pagubă, l-ai vătămat, iar acesta se răzbună

– din invidie că ţie îţi merge mai bine

– cineva e gelos şi vrea să îţi despartă familia (fosta soţie/prietenă, amanta, cineva care te place ).

invidie

 • Ce fac după ce aflu cine îmi face vrăji ?

În primul rând, nu îi spunem acelei persoane că ştim „cu ce se ocupă”, nu o înfruntăm, nu ne certăm cu ea ! Pentru că, dacă vom face asta, o să pornim un adevărat război cu ea, unul peste puterea noastră !

Cel mai bine este să ne îndepărtăm de acea persoană, pe cât de mult posibil (poate părea greau, mai ales dacă este o rudă apropiată, dar nu avem altă soluţie, cât timp avem contact cu ea, nu ne vom vindeca), să nu mai mâncăm nimic de la ea, să nu mai primim nici un obiect/cadou de la ea, să plecăm cât mai de daparte, ca nici măcar să nu o mai întâlnim !

Mântuitorul II HS - Vindecarea - lunaticului.JPG

3. FELURILE VRĂJILOR:

A) de boală şi neputinţă fizică – te simţi rău dar analizele medicale sunt bune sau neclare

B) eşti “legat la cap”

 • nu mai poţi gândi limpede, raţional, logic

 • nu te poţi apropia de credinţă

 • crezi orbeşte anumite lucruri (ceea ce vrea vrăjitoare să crezi)

 • nu mai ai dreaptă judecată

 • eşti controlat uşor de către anumite persoane

C) ai cununiile legate

 • nu îţi poţi găsi pe cineva

 • ai mereu certuri cu partenerul/a de viaţă

 • ai stări de nervozitate şi ură către partener/ă

 • ai mereu piedici sa NU faci Cununia religioasă

D) nu mai ai spor

 • probleme la serviciu

 • pagube în casă

 • probleme financiare

E) nu te mai poţi lăsa de patimi

 • ai o înclinaţie şi o poftă necontrolată: să bei, să curveşti, să te cerţi, să fi violent, să mănânci fără măsură, să fi mândru, să urăşti, să ucizi s.a.m.d.

F) vrăji “de moarte”

 • depresie, gânduri de suicid, deznădejde, supărări puternice

Cele mai clare simptome si manefestări ale “răului din noi” vor apărea atunci când vrem să devenim mai buni, când începem să mergem la Biserică, la slujbe, la sfintele moaşte, dar mai ales când citim din Psaltirea lui David, când postim sau când facem Canonul Pr Daniil cu 99 de Tatăl Nostru.

farmecele si casnicia

4. Vrăji pe casă

Locuinţele unde simţi o tensiune în aer (eşti nervos, agitat, de cum intri ai sentimentul că vrei să pleci cât mai repede), locuitorii casei beau, se ceartă adesea, sunt mereu bolnavi, aici mor animalele sau se întâmplă lucruri stranii. Aceste case sunt ca un izvor de rău pentru noi, sunt foarte încărcate (de duhuri necurate) şi locuitul aici ne face foarte mult rău.

Aici trebuie făcute Sfeştanii (de preferat cu Molitfele Sf Vasile cel Mare) şi Sfinte Masluri multe, ”pe bandă” aş putea spune, foarte des, lunar.

Dacă după multe slujbe, tot nu se schimbă situaţia, Părintele Daniil şi alţi preoţi cu har recomandă să plecăm din aceste locuinţe, căci altfel bine nu o să ne fie, la astfel de preoţi am auzit des expresia ”cine locuieşte acolo, nu trăieşte mult”.

sfantul nicodim aghioritul - despre vrajitorie.jpg5. Cum scap de vrăji şi duhuri necurate

Despre aceste lucruri am vorbit şi în PRIMUL ARTICOL DESPRE VRĂJI, dar o să fac o recapitulare:

 1. necazurile şi vrăjile se prind de noi, pentru că acestea sunt felul lui Dumnezeu de a ne certa, de a ne trezi din viaţa tihnită şi păcătoasă, şi a ne aduce mai aproape de EL

 2. mă feresc de cei care îmi fac/mi-ai făcut farmece

 3. îmi schimb viaţa, mă apropii de Biserică, nu mai fac păcate mari (ex: nu mai trăiesc necununat, nu mai fumez, etc.)

 4. merg la Maslu + Molitfele Sf Vasile cel Mare/Ioan Hrisostom, citesc din Psaltirea lui David + Post + Canon 99

 5.  Vezi Articolul – Cele mai importante lucruri pentru un creştin ortodox

Pr I Argatu - dezlegarea vrăjilor

6. Cum ne afectează vrăjile

Orice patimă pe care o avem (păcat sau viciu intrat în obişnuinţă), dar în special vrăjile – nu ne lasă să gândim şi să acţionăm liberi, nu ne lasă să trăim !

Acestea, într-o măsură mai mică sau mai mare, ne stăpânesc, ne controlează o parte a vieţii, sunt nişte duhuri necurate care ne îndeamnă într-o parte sau în alta, sunt acea influenţă negativă care pune o presiune pe mintea şi simţirea noastră şi ne împinge să luăm anumite decizii, să facem anumite lucruri (rele).

 

Surse:

Părintele Daniil, Părintele Ilarion Argatu şi ucenici ai acestuia, Părintele Gheorghe de la Izvorul, Părintele Paisie Aghioritul, Sfântul Vasile cel Mare, Părintele Cleopa, Părintele Savatie Baştovoi s.a.m.d.

facebook dragostea va salva lumea

Reclame