Părintele Petru Irimescu – Preoţi înainte văzători în viaţă

Părintele Irimescu de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Rădăşeni, judeţul Suceava, este unul din cei mai căutaţi duhovnici din zona Sucevei, Iaşului şi Neamţului.

Deşi pentru viaţa sa curată Dumnezeu i-a dăruit harisma înainte vederii, totuşi părintele încearcă să ţină ascuns acest lucru, pe cât este posibil. Vorbeşte puţin şi foarte delicat, cu multă dragoste. Trăieşte în smerenie, retras, nu doreşte publicitate sau laude şi onoruri. Este un om de o blândeţe ieşită din comun, cum rar întâlneşti.

04

“Fiecare dintre cei care mi-au vorbit despre dânsul, l-au comparat cu un sfânt în viață, cu un om prin care vorbește Duhul Sfânt și care Îl descoperă pe Dumnezeu oamenilor în ciuda necredinței lor. O face cu înțelepciune, răbdare și dragoste, căci părintele știe că numai aşa poate intra în inima omului.

Am întâlnit oameni care s-au vindecat de cele mai năpăstuitoare boli, după ce s-au închinat în biserica de la Rădășeni; am văzut vieți schimbate total în bine după câteva clipe petrecute în preajma părintelui Irimescu; am întâlnit cupluri care până la întâlnirea cu dânsul nu puteau avea copii și care după clipele de rugăciune petrecute alături de preotul rădășenilor, au umplut curtea de prunci; știu cazuri de oameni cu necazuri mari care și-au găsit rezolvarea prin și cu ajutorul îndrumărilor date de părintele Irimescu.”

Mărturii despre harul părintelui

01. Într-o zi, veni la slujbă o femeie din localitate. Îl luă şi pe soţul ei, care nu era prea credincios şi urma să plece în altă ţară. După slujbă, îl aşteptară pe preotul Petru pentru o binecuvântare de drum. Părintele îi spuse bărbatului: “nu pleca acum, căci nu o să găseşti de lucru, nu o să fie cum ţi-au spus cei care te-au chemat acolo, o să stai 2 zile şi apoi o să te întorci acasă!”. Bărbatul nu crezu în cuvintele bătrânului, plecă în străinătate şi după 2 zile se întoarse acasă.

2

02. Odată era la Rădăşeni o femeie foarte îndurerată, care venea des să stea de vorbă cu preotul Petru. De data aceasta plângea, avea soţul foarte bolnav şi voia să ştie ce se mai poate face. Părintele Irimescu o privi cu multă tristeţe şi nu îi spuse decât atât: “vorbim miercuri la ora 3 !” Starea soţului se agravă iar în miercurea aceea, în jurul orei 3 plecă la Domnul.

03. Părintele Irimescu NU ia bani la pomelnic studenților sau celor sărmani care vin la dânsul. Odată a ajuns la Rădăşeni un om necredincios, împreună cu soţia lui. Acesta spunea că el nu crede în Dumnezeu şi în biserică pentru că preoţii sunt numai după luat bani. Au aşteptat să vorbească cu părintele, iar când au intrat la dânsul, cu pomelnicul, preotul a scos banii din pomelnic şi i-a înapoiat bărbatului, spunându-i că dumnealui nu îi trebuie bani. Acest gest mic al părintelui Irimescu i-a înmuiat inima şi l-a impresionat foarte mult pe bărbat, care a încetat să mai fie împotriva preoţilor, ba chiar a început să îl vorbească de bine pe duhovnicul de la Rădăşeni.

04. Într-o zi au sosit la Rădăşeni doi tineri căsătoriţi. Tânăra era de acum însărcinată, dar începuse să aibă mici probleme cu sarcina, aşa că voia un sfat de la părintele Irimescu. Preotul le spuse că o să fie totul bine, doar că va naşte “cu una mai devreme” decât este termenul, lucru care se şi întâmplă, copilul fu sănătos dar veni pe lume la 8 luni.

05

05. O tânără se îndrăgosti de un băiat. Se întâlni de câteva ori cu el şi toate păreau bune şi frumoase, dar se hotărî să îi ceară un sfat părintelui Irimescu. Acesta îi spuse: — “Nu e pentru tine, el nu vrea să se căsătorească, ci vrea numai să faceți păcate. El e dependent de părinții lui, nu e ce cauţi tu, mai are și păduchi.” Fata era foarte mirată de spusele preotului, dar îl cunoştea şi avea încredere în cuvintele sfinţiei sale. După o vreme, cunoscându-l mai bine pe tânărul acela, începu să se convingă de spusele bătrânului duhovnic.

Ea căuta un băiat credincios, cuminte, cu care să îşi facă o familie. El nu voia aşa ceva, ci o tot invita la el acasă, ba la hotel, cu un anumit scop. Odată îi spuse fetei: “ştii, eu sunt profesor şi predau la o școală unde copiii au păduchi, uneori mai vin şi eu acasă cu păduchi”. Atunci îşi aminti de cuvintele părintelui Irimescu şi fu uimită ce mare dar de la Dumnezeu are acest preot şi cât de bine îl descrisese pe tânăr.

06. Mariana terminase facultatea și nu știa încotro să o ia, aşa că merse la preotul Irimescu ca să îi ceară un sfat.

Acesta îi spuse: — Tu să îți cauți ceva de lucru, ceva stabil…

-Eu lucrez la o agenţie Loto, răspunse fata.

— Ăla nu e serviciu… se va desființa acolo, trebuie să te orientezi spre altceva…Tu ai ceva în gând…

-Da părinte, mă gândeam să intru în învățământ..

— Acolo ai să reușești!

După câteva luni, agenția Loto s-a închis, iar fata nu și-a putut găsi de lucru nicăieri. Se hotărî să intre în învățământ, dar erau numai câteva posturi și zeci de candidați, unii dintre ei chiar profesori cu vechime, experiență şi relaţii (pile). Tânăra mearsă din nou la Rădășeni, iar părintele Petru Irimescu îi spuse:

—Chiar dacă sunt foarte mulți candidați pe un loc, tu îi porţi numele Maicii Domnului și ea o să te ajute. O să iei cea mai mare notă!

Așa a și fost, cu rugăciunile duhovnicului rădășenilor, tânăra Mariana luă 9’40 la examenul pentru catedră, cea mai mare notă din acel an!

preotul Irimescu

Chiar dacă a ieşit la pensie de câţiva ani, încă mai slujeşte şi mai vorbeşte cu oamenii care vin şi de departe pentru a-I cere o îndrumare şi o cale de ieşire din situaţiile dificile în care se află.

Sfaturile sale au schimbat viaţa a mii de oameni care se aflau în impas, a reconstruit multe biserici şi a ajutat multe parohii sărace, dar lucrurile acestea le ţine în taină, doar pentru sine şi pentru Hristos Domnul.

Un apropiat de-al dânsului povestea că a avut prilejul să meargă la un drum mai lung cu părintele Irimescu şi că duhovnicul de la Rădăşeni se rugat în continuu, pe tot parcursul călătoriei.

“Anii trec, dar credința părintelui Irimescu a rămas la fel de puternică. E și mai căutat de oamenii aflați în necaz pentru că timpurile au devenit mai tulburi dar și pentru că părintele a devenit din ce în ce mai cunoscut prin minunile săvârșite. E o legendă vie a Bucovinei și cred că întruchipează pe deplin spiritualitatea acestei zone. Nu știu dacă sfinții trebuie cunoscuți personal. Importantă este credința în ei. Ori oamenii cred în părintele Irimescu, deși el nu vrea să fie comparat cu un sfânt. Părintele Irimescu reușește să redea speranța oamenilor în care acest sentiment a murit. Credința sa e ca o stâncă ce stă în calea vitregiilor aduse de o lume care își uită tot mai repede menirea. Învățăturile sale sunt ca lumina unei candele ce luminează și încălzește întunericul din noi. În preajma lui, oamenii redevin buni. În preajma lui, oamenii sunt din nou oameni.”

www.suceavalive.ro/parintele-irimescu-prin-ochii-altora-si-ai-copilariei/

0011

“Părintele Petru Irimescu stă de vorbă cu credincioșii DOAR la Biserica de la Rădăşeni, judeţul Suceava în zilele de DUMINICĂ și VINERI de la orele 7:30 la 13:00.

De asemenea, CREDINCIOŞII sunt rugați INSISTENT să nu-l mai caute acasă și să se conformeze programului menţionat!!!”

Oamenii aşteaptă cu orele ca să poată vorbi cu preotul Petru, deci înarmaţi-vă cu răbdare şi mergeţi mai de dimineaţă, pentru a reuşi să vorbiţi cu dânsul !

PĂRINTELE IRIMESCU NU ARE TELEFONUL PUBLIC !

Urmăriţi-ne şi pe pagina de Facebook, acolo postăm mai des:

facebook dragostea va salva lumea