Viaţa şi minunile celui mai mare duhovnic român în viaţă – Părintele Daniil

Părintele Daniil Horga este un om cu o viaţă cum întâlneşti doar prin cărţile cu sfinţi mari. În cei peste 50 de ani de preoţie, sfinţia sa mărturiseşte că a izgonit din oameni peste 10 milioane de diavoli. În tinereţe avea foarte mari ispite cu duhurile necurate, demonii pe care îi scotea din creştini îl vizitau adesea noaptea, îl băteau, îl izbeau de pereţi, îl chinuiau mult, se spune chiar că părintele punea perne şi pături pe pereţii camerei sale într-un timp, ca să îi fie mai uşor. Cei apropiaţi ai părintelui îmi mărturiseau că sfinţia sa a trăit odată, vreme de 9 luni, mâncând doar un colac mare şi o sticlă de Aghiasmă. A fost otrăvit de 50 de ori şi a fost foarte prigonit întreaga sa viaţă: „în toată ţara, sunt puţini preoţi care mă vorbesc de bine, dacă or fi 10”, spune uneori părintele.

Asta a fost viaţa dânsului, un martiriu continuu, o luptă permanentă cu diavolul.

Este născut pe 18 ianuarie 1929. De la vârsta de 3 ani a devenit vas ales a lui Dumnezeu, iar la 35 de ani s-a căsătorit şi a devenit preot. A avut 7 copii, iar întreaga sa viaţă a reconstruit 29 de biserici.

Părintele Daniil

Maica Domnului l-a înzestrat cu numeroase harisme dintre care cel mai important este darul de a izgoni duhurile necurate, părintele este un exemplu de viaţă dedicată lui Hristos şi semenilor.

De mic copil, părintele citea Psaltirea lui David iar uneori înconjura biserica în genunchi în timp ce se ruga.

Atunci când te priveşte uneori, simţi o căldură puternică, de parcă ai luat foc pe interior. Aşa mare har are părintele, că îi este de ajuns numai să ridice mâna la un om stăpânit de duhuri necurate, şi acesta va începe imediat să se manifeste.

Cel mai des auzi la părintele aceste 2 sfaturi: “Să te rogi de dimineaţa până seara” şi “Să naşti toţi copiii, nu 1-2 şi restul la gunoi !”.

Aici găsiţi primul articol despre părintele Daniil:

PĂRINTELE DANIIL – CEL MAI MARE DUHOVNIC ÎN VIAȚĂ AL ROMÂNIEI

Părintele a fost vreme de 20 de ani preot într-un sat din Banat. Ca oamenii să încapete încredere în dânsul, i-a rugat să nu mai încuie uşile la casă, căci dacă li se va fura ceva, el va răspunde. Pr Daniil povestea că nimănui nu i s-a furat nimic niciodată, cât timp a fost el preot acolo.

Deoarece părintele avea o lucrare mai deosebită, de luptă cu diavolul, episcopul locului –în vremea comunismului- neînţelegând lucrarea acestuia, a vrut chiar să îl caterisească. Părintele Daniil povestea că s-a pus pe rugăciune la M.D. şi la Psaltire…şi în două săptămâni, episcopul acela a fost schimbat. Asta pt că lucrarea lui Dumnezeu nu o pot opri oamenii.

Despre lupta cu vrăjile şi cu diavolul

De-a lungul anilor, la Călugăreni au venit cele mai grave cazuri de oameni stăpâniți de duhuri necurate din țara noastră. Părintele a mijlocit la Dumnezeu cu rugăciunea, cu slujbele, cu postul, aşa încât foarte mulţi oameni s-au vindecat – complet sau în mare măsură.

Învăţăturile părintelui Daniil despre vrăji le găsiţi aici:

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VRĂJI ȘI FARMECE

Diavolii se tem de părintele Daniil, îl numesc adesea „Moşu”. De aceea, unii oameni, care sunt foarte încărcaţi negativ, se tem să stea de vorbă cu preotul Daniil, fără să îşi explice simt o frică puternică numai când îl văd pe acesta.

72570634_530115107782080_3654605887122702336_n

Părintele în tinereţe

La slujbele părintelui, realizezi că iadul nu e doar o poveste pt copii, nu e ceva scris într-o carte veche. NU! Atunci când vezi cum îi chinuie dracii pe oameni, simţi iadul pe propria piele, realizezi că postul şi rugăciunea sunt lucruri fireşti, obligatorii, nu facultative, îţi dai seama că nu e de glumă şi că viaţa asta, dacă nu o trăieşti pentru Dumnezeu, e o risipă, atât aici, dar şi în veşnicie.

În Biserica părintelui, diavolii din oameni se manifestă uneori, strigă ţipă, răcnesc, latră etc. în timpul slujbelor.

În timpul unei slujbe de exorcizare, diavolul dintr-o fată tânără, în timp ce se zbătea tare, striga: „un păcate mare să facă, o curvie ceva, un păcate mare şi o omorâm, o omorâm!!!”.

De aceea, cei care au duhuri necurate sau vrăji, trebuie să fie şi mai atenţi la ei înşişi, trebuie să aibă o viaţă foarte curată, pentru că orice păcat e un drept pe care îl dai diavolului asupra ta.

449415big

Într-o zi, în timpul slujbei, un diavol răcnea foarte tare şi chinuia o femeie. Părintele Daniil îi poruncea duhului necurat să plece, dar acesta îi răspunea că nu pleacă. Părintele insinsta:”- Ieşi din ea! – Nu ies, nu ies!!! –Îţi poruncesc să pleci! –Nu pot părinte să plec, îi răspunse demonul, în timp ce o trântea pe biata femeie la pământ, nu pot să ies, nu vezi că are unghiile făcute, cum să ies?!”. Aşa că, nu e păcat mic, păcatul cel mai mic, cum spunea un duhovnic cunoscut.

Părintele spune că persoanele care au farmece puternice – se simt rău când merg la biserică, când citesc din Psaltire sau când fac Canonul cu 99 – mai bine ar fi să nu se împărtăşească o vreme şi să nu ia sfinţenii şi astfel duhurile necurate ies mai uşor.

La Călugăreni am văzut multe cazuri de copii demonizaţi. Părintele spune că din cauza păcatelor părinţilor, şi cel mai adesea pt că acei copii sunt concepuţi în afara Tainei Cununiei, părinţii lor nu erau cununaţi religios.

Părintele ne învaţă să mâncăm carne cât mai rar sau deloc, căci carnea întăreşte duhurile necurate din om. Odată un diavol ţipa: „o bucăţică de carne dă-mi, numai o bucăţică, măcar zeama în care o fierbi, dă-mi şi mă umflu în om, mă întăresc!!!”. Alteori, un altul ţipa: „vrem dezbinare între oameni, băi, dezbinare, nu ne place dragostea, 1, maxim 2, atât să fie la un loc, dezbinare!”

Aşa se face că celor bolnavi care locuiesc la dânsul, foarte rar le dă dezlegare la carne.

Într-o după amiază însă, după slujbă, cineva a făcut o pomană cu carne, cu binecuvântarea părintelui. În timp ce se gătea, se simţea miros de mâncare de dulce şi diavolii din mai mulţi oameni răcneau că vor carne, că le e poftă, nu mai aveau răbdare. Când masa a fost gata, părintele după bunul său obicei, a binecuvântat masa, prin rugăciune, semnul crucii şi suflând peste ea. Deodată, nu mai voia nimeni să mai mănânce, nici demonii nu mai răcneau, ba parcă se uitau cu scârbă la acele bucate. Cineva curios, a întrebat: De ce nu mai vreţi carne? Atunci dracii au început a striga: A pus Moşu otravă în ea, a pus Moşu otravă, are otravă, ia-o de aici, nu mai vrem !!! (se refereau bineînţeles la faptul că părintele o binecuvântase, harul său fiind ca otrava pt draci).

Tot ce binecuvintează părintele le provoacă mari neplăceri duhurilor necurate. Şi o bomboană, spre ex. de la sfinţia sa, dacă o dai unui bolnav, duhurile rele din acela încep să se manifeste.

74895985_3414570651888169_4601705936065658880_n

Biserica din Călugăreni

Mărturii despre sfinţenia părintelui

Părintele Daniil vede cu duhul lucruri din lumea nevăzută. Când se uită la un om, vede ce patimiri are, ce duhuri necurate, ce păcate etc.

„Eu am fost în multe case şi am văzut că în aproape toate era un drac care conducea în casă, dădea indicaţii la toţi ce să facă. Eu îl vedeam.”

Ne spunea odată că dânsul vede cum pr Iustin Pârvu, pr Arsenie Papacioc şi pr Arsenie Boca sunt sfinţi.

365585big

În urmã cu câțiva ani, pãrintele Daniil a fost invitat la un parastas, într-un sat din Bucovina. Dupã slujbã, a ținut și o scurtã cuvântare în care a spus:
Iubiți creștini, vã rog sã luați lucrurile foarte în serios și sã țineți de biserica noastrã creștin ortodoxã, pentru cã altfel va fi foarte greu.
Iatã, eu mã uit aici în cimitirul din satul vostru, și cu durere vã spun, vãd numai 5 oameni care s-au mântuit, din cei îngropați aici.

Noi ştim că sfinţenia sau harul oamenilor plăcuţi lui Dumnezeu se impregnează şi pe hainele acestora, de aceea ne şi închinăm la veşmintele sfintei Parascheva, spre exemplu, sau la papucii sfântului Spiridon.

Uneori părintele Daniil le mai dă în dar persoanelor cu probleme grave de sănătate, haine purtate de dânsul. Am fost odată în vizită la cineva care avea nişte încălţări de ale părintelui. Lângă mine era o persoană cu duhuri necurate. Dacă eu puneam pe mine acei papuci, simţeam o pace, ceva deosebit, iar în momentul în care persoana cu duhuri punea mâna pe papucii aceia, avea o stare de rău, de agitaţie.

Povestea părintele: ”Vine un drac mare la mine şi îmi zice: Moşule, la ora actuală, tu ne arzi cel mai tare cu răgăciunea. Noi avem un ţăruş mare la tine în curte (jud Suceava) şi un ţăruş în Bucureşti. După ce mori tu, toată partea asta o să fie a noastră, noi o să conducem aici!”.

Slujba sfântului Maslu de la Călugăreni, este cea mai puternică din ţara noastră, incomparabilă cu altele. Spre exemplu, îmi povestea o femeie care a mers ani de zile pe la biserici, la slujbe, dar tot se simţea rău, cum după numai 3 slujbe la părintele, parcă era alt om, mergea pe stradă şi se minuna de parcă era prima dată când vedea culorile, după mulţi ani de „întuneric”.

„Sunt unii oameni care încearcă de 20 de ani să ajungă la mine şi nu au mai reuşit, aşa de mari ispite le dă dracul. La mine ajunge numai cui îi îngăduie Maica Domnului.”

Uneori, la slujbele de dezlegare, parcă nu îţi vine a crede cum un preot bătrân şi micuţ, care a fost căsătorit, dintr-un sat uitat de lume, are atâta har, atâta putere împotriva diavolilor, să se teamă diavolii de el…

În timpul unei slujbe stăteam şi mă gândeam la acest lucru, iar diavolii (din persoanele bolnave) au început să strige: “Eheee, dacă aţi ştii voi cât a suferit Moşu?!”

Odată l-am şi întrebat pe părintele, cum de are aşa mare dar, oare toţi preoţii pot ajunge aşa? Părintele mi-a spus că trebuie să fii ales de Dumnezeu, iar apoi s-a smerit spunându-mi zâmbind că „ mie mi-a dat Dumnezeu darul că nu a avut cui să îl dea”.

Câteva sfaturi de la părintele Daniil

71591760_438947066727339_1860905099090460672_n

„Omul e făcut de Dumnezeu ca să trăiască 100 de ani, cine nu trăieşte atât, de regulă, e păcătos.”

„Scrie în carte: La vremea vremii, iadul se va goli iar diavolii vor fi pe pământ şi în oameni. Vremea=1000 de ani. Vremea vremii= după anul 2000, au început timpurile de pe urmă, când Dumnezeu şi-a întors faţa de la oameni, de acum e greu de trăit”.

„Dumnezeu nu l-a făcut pe om ca să mănânce carne. Eu mănânc de 2 ori pe an. Cine consumă carne, va lua ceva pedeapsă în viaţă.”

„Atunci când ai vrăji, cineva din familie, o rudă îţi face, de cele mai multe ori. Mai rar îţi face cineva din exterior.”

„Să facem pelerinaje, dar nu aşa, la repezeală. Eu când mă duceam să vizitez o mănăstire, intram în biserică, terminam de citit o Psaltire şi apoi mă închinam pe la icoane”.

„Să faceţi milostenie, că vă ajută! Eu de mic copil duceam pachete la oamenii sărmani din satele vecine, fără să ştie nimeni.”

„Milostenia vă ajută dar cel mai important este ca omul să aibă viaţă curată, fără păcate mari. Dacă un om nu a mers la biserică niciodată cât a fost în viaţă, e greu să îl scoţi la lumină, chiar dacă faci milostenie şi pomeni. O singură pomană îţi iartă păcate mici, vorbe urâte etc. Era odată un creştin care a făcut multe lucruri bune, a costruit biserici şi case la oameni, dar avea un singur păcat mare. La Judecată, păcatul ăsta mare a cântărit cât toate faptele lui bune.”

75392794_471351563729947_3098524612904878080_n

Când era în putere, la dânsul erau şi 100-200 de persoane, se rugau unii pt alţii, era multă dragoste şi se vindecau repede. Într-un timp, se citea Psaltirea neîncetat și ziua și noaptea. Părintele era strict, spre exemplu, nu le lăsa pe femei să umble fără fustă şi batic. Tot timpul era treabă, ori erau slujbe, fie lumea se ruga sau făcea Canonul.

„Omul trebuie să postească de mic copil, nu de la 60 de ani! Eu postesc de la 3 ani, aşa era la noi în casă, când veneau posturile, urcam în pod tuciurile în care se gătea de dulce.”

„O să fie Război, o să dea cu nişte bombe atât de puternice, că nu o să mai rămână nimic din clădiri şi din oameni, până în anul 2036. Vine o vreme când o să te mântuieşti mergând cu traista-n spate, dintr-un loc în altul.”

IMPORTANT !

Foarte mulţi oameni care au ajuns la părintele Daniil cu probleme grave, au fost sfătuiţi de acesta să plece din casa în care locuiesc, din cauza vrăjilor foarte puternice de acolo. Mulţi l-au ascultat şi s-au mutat de acolo, unii şi-au făcut case în satul părintelui, dar toţi care l-au ascultat, sunt astăzi mult mai sănătoşi ca înainte, unii chiar s-au vindecat.

Spre exemplu, nenea Gheorghe a dat totul din casă de pomană, chiar şi casa…la îndemnul părintelui. Astăzi este sănătos, atât el cât şi familia lui, însă după mai mulţi ani în care s-a luptat cu vrăjile.

Părintele Daniil SV

Deşi sunt foarte multe taine ale sfinţiei sale, multe minuni şi lucruri extraordinare care s-au întâmplat în jurul său de-a lungul anilor, am încercat să cuprind pe cât posibil, personalitatea şi lucrarea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai veacului nostru, care este părintele Daniil.

Părintele a proorocit că va trăi 99 de ani, dar că în ultima parte a vieţii nu va mai putea vorbi cu oamenii, ci le va da numai binecuvântare, dar aceasta va avea putere mare.
Momentan din cauza vârstei, din cauza atacului cerebral suferit relativ recent şi a trupului său mistuit de boli şi de vreme, părintele Daniil nu mai vorbeşte cu oamenii ca odinioară, mai participă uneori la sfântul Maslu din biserica satului, vinerea seara.

După o bogată experiență de luptă cu dracii, Părintele ne-a lăsat Canonul cu 99 de Tatăl nostru, despre care spune că Maica Domnului i l-a descoperit, pentru a ne fi de folos fiecăruia la propria noastră luptă cu duhurile necurate, pt a scăpa de vrăji, a ne despătimi, a ne căsători etc.

Canonul cu 99 de Tatăl nostru îl găsiţi în articolul:

Din învățăturile părintelui Daniil Horga

facebook dragostea va salva lumea