PĂRINTELE DANIIL – CEL MAI MARE DUHOVNIC ÎN VIAȚĂ AL ROMÂNIEI

alexilie

Articol scris de Alexandru Ilie

 

Foarte mulți dintre noi avem probleme și necazuri în viață, la nimeni nu e totul perfect, ideal, minunat, cu toții ducem boli sau patimi grele, avem gânduri negre, depresie, nu avem liniște în familie s.a.m.d. De multe ori nu mai știm cum să scăpam de acestea și nici nu înțelegem de ce ni se întâmplă toate.

449415mare

Preotul Daniil

Am avut bucuria să stau mai mulți ani lângă acest părinte deosebit, și pot spune că este un mare dar trimis de Dumnezeu țării noastre.

Părintele este inocent ca un copil și mai totdeauna binedispus. Când te privește cu ochii săi albaștri, parcă vede până în sufletul tău. El vede la fiecare ce boli și păcate are, ce fel de om este, însă îi zice numai cât are nevoie să știe în acel moment. Dacă faci ce-ți spune sfinția sa, toate ți se descoperă în timp și problemele ți se rezolvă.

De atâtea ori, părintele mi-a arătat că știe totul despre mine ! Odată mi-a spus și ce mâncasem cu o zi în urmă, altădată mi-a spus că voi avea o încercare mare peste un timp și așa a fost. Totdeauna cum mi-a spus părintele, așa s-au întâmplat lucrurile.

Mergând odată la spital în vizită la părintele, de cum mă vede acesta mă întreabă zâmbind de ce nu postisem cu o zi în urmă. Fără să îi spun ceva, părintele știa acest lucru doar uitându-se la mine. M-a mustrat atunci pentru că „dacă vrem să ne meargă lucrurile bine în viață trebuie să ne învățam să mâncăm de post miercurea și vinerea și cine poate și lunea”, ne învață preotul. Pe toți cei care veneau la Călugăreni cu probleme grave de sănătate, cu păcate foarte mari, părintele îi sfătuia/le dădea canon să nu mai mănânce carne decât foarte rar. Pentru părintele Daniil acest lucru era foarte important și considera că acest sacrificiu te apropie foarte mult de Dumnezeu.

În urmă cu câțiva ani, sufeream de o boală care mă chinuia cumplit. Am urmat sfaturile părintelui Daniil și într-o noapte l-am visat că a venit la mine și m-a vindecat. Când m-am trezit, eram epuizat ca după o operație, dar boala dispăruse complet.

p-daniil.png

Părintele Daniil Horga s-a născut la 18 ianuarie 1929, într-o familie de oameni credincioși, cu 11 copii, din județul Suceava. Tatăl său era nelipsit de la biserică și citea foarte mult din Psaltire. Pe când avea doar 3 ani, micuțului Daniil i s-a arătat pentru prima dată Maica Domnului, care l-a înzestrat cu darul de a face minuni.

La 35 de ani s-a căsătorit și a fost făcut preot. A avut șapte copii, patru dintre ei murind de mici. Odată cu trecerea anilor, pe la părintele au trecut zeci de mii de oameni din toată țara, cu probleme mari și cu boli grele. De multe ori au venit oameni care erau pe moarte, dar cărora doctorii le spuneau “analizele arată că sunteți perfect sănătos” sau “nu vă mai putem ajuta cu nimic”. De aceea, micul așezământ construit de părintele, unde oamenii au un pat, o masă caldă, dar mai ales slujbele și grija sfinției sale, a fost denumit “Schitul Ultima Speranță”.

Lucrarea Părintelui a rămas ascunsă zeci de ani și numai cui îi îngăduie Maica Domnului poate ajunge acolo. Atât de multe minuni a făcut Maica Domnului cu părintele Daniil, încât nu se poate spune câți oameni s-au vindecat, câți și-au găsit liniștea și drumul în viață!

O să vă mai relatez numai două exemple de oameni care mai vin pe la sfinția sa și astăzi:

Nea Ghorghe era bolnav de mulți ani și nu își găsea leac nicăieri. Când a ajuns la părintele, acesta i-a spus că dacă nu ajungea la sfinția sa, mai avea doar trei zile de trăit. Nea Gheorghe a lăsat în urmă totul și s-a mutat în Suceava cu toată familia. Astfel muncea în sat și venea la slujbele de la biserică, făcându-și Canonul primit de la părintele Daniil. Mai târziu omul și-a construit casă acolo, iar astăzi e bine, sănătos.

Domnul Sandu a ajuns la părintele după ce îi murise un copil. Acesta i-a spus că trebuie să vină cu celălalt fiu să stea la slujbe, căci altfel și acela va muri. Bărbatul nu a crezut în spusele părintelui și, după un an, i-a murit și cel de-al doilea fiu într-un accident de mașină. Astăzi, nea Sandu vine cât de des poate la părintele, iar familia lui e bine.

Am scris o nouă mărturie despre darul părintelui şi o vindecare minunată în articolul

Din minunile preoţilor cu har din vremea noastră

 

Alex si Pr Daniil - ''sfantul pamantului''
Autorul articolului împreună cu Părintele Daniil, numit şi „Sfântul Pământului” – 15.10.2012

„În casă, în familie trebuie să fie ca într-o biserică, linişte, armonie, bună înţelegere, să naștem toți copiii pe care ni dă Dumnezeu, NU unu-doi și restul la gunoi !”

De câteva ori am fost și eu martor cum părintele le-a spus mai multor tineri să se căsătorească sau că nu se potrivesc. Timpul a demonstrat că de fiecare dată acesta a avut dreptate. Părintele are peste 300 de familii care s-au căsătorit cu binecuvântarea sa (pe o parte din ei îi cunosc și eu), care trăiesc fericiți până astăzi, iar cei care nu au ascultat de dânsul ci au făcut după mintea lor au avut de tras mari necazuri, ajungându-se chiar până la divorț.

„A venit odată cineva la Părintele Daniil, pe care l-a primit deși eu eram acolo, de față. Omul acela a luat binecuvântare, și părintele l-a întrebat: – Câți copii ai ? – Doi, părinte. – Cum doi ?! Eu când mă uit la tine văd că trebuia să ai 12 !!!  Așa cu toți de mână trebuia să mergi tu la Dumnezeu ! Tu nu o să vezi Raiul, măh ! … O să ai ceva necazuri pe la 50 de ani ! ––– Omul a plecat, iar eu am înlemnit, am paralizat…nu îl văzusem niciodată atât de aspru, cu toți era vesel și chiar glumeț, întotdeauna. Am realizat că sfinția sa a vrut sã îmi tragă un semnal de alarmă… Eu stăteam tăcut la picioarele părintelui… După un timp, am început să îl întreb ce mai poate face omul ăla, pe care îl știam că era credincios, ca să îl ierte Dumnezeu. Mi se tot rãspundea că nu mai are ce să facă acum. Eu tot insistam, cu disperare, chiar. Într-un final, părintele îmi spune așa: Dacă vrea acela să se mai împace cu Dumnezeu, câte zile mai are el, sã mănânce O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ…. ” Atunci am înțeles, că unele păcate, care sunt la modă acum, nu se iartă prea ușor.

Datorită faptului că părintele are mari daruri de la Dumnezeu, așa cum rar se întâlnesc, iar lucrarea sa este unică, de-a lungul timpului acesta a avut foarte mult de suferit, fiind otrăvit de peste 50 de ori, vorbit de rău, hulit de oameni, chiar și de preoți, reclamat şi chemat la poliţie, vânat de comuniști dar și de presa care caută senzaționalul. De aceea a fost ascunsă lucrarea părintelui toţi aceşti ani.

 

365585mare

Ce ne învaţă Părintele Daniil să facem atunci când avem necazuri- pe scurt- :

 • Să împlinim toată învăţătura bisericii ortodoxe

 • Să facem Canonul sfinţiei sale, cu 99 de Tatăl nostru

 • Să citim din Psaltirea lui David, cât mai mult

 • Să postim L, Mi, V. Cine poate, să ţină post aspru sau post negru.

 • Să mergem la 3 Masluri pe săptămână

 

UPDATE 14.01.2018:

DEOARECE ESTE FOARTE BOLNAV ȘI BĂTRÂN (90 ANI), MOMENTAN PĂRINTELE NU MAI PRIMEȘTE OAMENI ȘI NICI NU MAI RĂSPUNDE LA TELEFON. 

Aici găsiţi ce ne învaţă Părintele Daniil despre vrăji si farmece !

Am mai aşternut pe hârtie o parte din învăţăturile Părintelui, pe care le găsiţi aici !

ÎN SCHIMB, PENTRU AJUTORUL NOSTRU SUFLETESC, PĂRINTELE NE-A LĂSAT CANONUL PE CARE I L-A DESCOPERIT MAICA DOMNULUI.

Despre acest Canon, Părintele spune că este cea mai puternică rugăciune împotriva farmecelor, duhurilor necurate, bolilor, pagubelor etc.

CANONUL: ”Tatăl Nostru” de 99 de ori – 42 de zile

 

Se așează pe o masă icoana Mântuitorului sau a Maicii Domnului, iar în fața ei o candelă aprinsă.

Se iau 99 de boabe de fasole (de preferat albe, mari) sau un metanier ale cărui noduri să le numeri în prealabil.

Stând în genunchi se începe canonul astfel:

 • Se rostește pe rând:

 1. Rugăciunea ”Tatăl Nostru”;

 2. Rugăciunea inimii ”Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, miluiește-mă pe mine păcătosul/păcătoasa”;

 3. Rugăciunea personală – o singură cerere întregul Canon (”Dă-ne Doamne sănătate, iertarea păcatelor, căsătorie creștină, dezleagă-ne de farmece, izbăvește-ne de vrăjmași sau altă dorință spre Mântuire)

  Se ia o boabă de fasole și se pune deoparte sau se dă un nod de pe metanier.

 • Se procedează la fel, până la 99/33,  rostindu-se pe rând cele trei rugăciuni (”Tatăl Nostru”, Rugăciunea Inimii și Rugăciunea personală, adică dorința fiecăruia)

Important este să se numere boabele de fasole, de fiecare dată, atât la începutul canonului cât și la terminarea lui pentru a ne asigura că rostim rugăciunile de 99/33 de ori.

Varianta mai scurta a Canonului este cu 33 de Tatăl Nostru, si se face timp de 12 sau 42 de zile, dupa cum poate fiecare.

Însemnătatea cifrei 99:

 • Aceasta reprezintă suma anilor vieţii pământeşti ai Mântuitorului IIsus Hristos (33) și ai Maicii Domnului (66).
 • Părintele spune că sunt 99 de tipuri de farmece mari dar și 99 de feluri de boli grele cunoscute.

Dacă din binecuvântate pricini nu se poate face canonul într-o zi anume, ziua respectivă nu se ia în calcul, însă se continuă rugăciunea astfel încât să încheiem un canon complet, de 42 de zile.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Să luăm aminte !

ORICE PREOT CU HAR, VĂZĂTOR CU DUHUL SAU CHIAR SFÂNT, DE ORIUNDE, VĂ VA ÎNDEMNA SĂ FACEŢI MAI ÎNTÂI TOATE ACESTE LUCRURI – să vă spovediţi, să mergeţi la Biserică, să nu mai trăiţi necununaţi etc. PENTRU CA DUMNEZEU SĂ POATĂ LUCRA ÎN VIAŢA D-VSTRĂ, CA PROBLEMELE SĂ SE REZOLVE

Regăsiţi mai jos link către articolul cu ce trebuie să facă orice creştin

Cele mai importante lucruri pentru un creştin-ortodox

uhuhu.jpg

facebook dragostea va salva lumea

 

Reclame

131 de gânduri despre “PĂRINTELE DANIIL – CEL MAI MARE DUHOVNIC ÎN VIAȚĂ AL ROMÂNIEI

  • Imi pare rau ca aveti greutati, dar nu le puteti rezolva „online” !!!
   Cititi din Psaltirea lui David, mergeti la un preot din localitatea dvstra, sau de la o manastire din apropiere, sa discutati cu dumnealui. Spovediti-va, apropiati-va de Biserica., etc.
   Toate cele bune, Doamne ajuta !

   Apreciat de 1 persoană

   • Cand spuneam online ma refeream la sfaturi sau îndrumări!
    In zona mea Negresti Oas Jud. Satu Mare,nu cunos preoți asemenea celor prezentați de Dvs.
    Am sa fac ce mi-ați recomandat doar ca păcatele mele multe si amare sunt motiv di care am nevoie de sprijin.
    Daca pot trimite un acatist si Sa fac o sponsorizare pt mine ar fi (spun eu) un ajutor.
    Multumesc pt înțelegere!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Cu ajutoru domnului si al Dvs a-și vrea sa ajung săptămâna aceasta la părinte!
    Nu cunos zona,distanță este mare…deci am nevoie de îndrumări!
    Multumesc pt răbdare si înțelegere!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Doamne ajuta! Îmi spuneți va rog: rugăciunea personala trebuie rostita de 33 ori după fiecare tatăl nostru și rugaciunea inimii sau în total de 33 ori în fiecare zi din canon(în cazul canonului de 12 zile) ? În cazul în care, într-o zi, din diverse motive ești nevoit sa întrerupi rugaciunea(de ex. ai spus de 20 ori cele 3 rugăciuni)poți sa continui în aceeasi de unde ai rămas(continuând sa numeri rugăciunile cu 21 pana la 33) sau trebuie sa reiei rugăciunea astfel încât sa spui neîntrerupt rugăciunile de 33 ori? Mulțumesc frumos!

    Apreciază

   • Canonul se face tot odată. Spunem, pe rând: 1 dată Tatăl Nostru, 1 dată Rugăciunea Inimii, 1 dată Pentru ce ne rugăm. Și apoi, numărăm un bob de fasole sau un nod pe metanier. Continuăm așa până la 33/99. Doamne ajută

    Apreciază

 1. Buna ziua,
  Fetita mea de 5 ani este diagnosticata cu epilepsie si retard usor psihic si de limbaj cu elemete atipice. A avut crize in urma cu 3 ani, de atunci este pe tratament si nu a mai facut nici o criza. Progreseaza, merge la gradinita normala, dar totusi nu este cum ar trebui sa fie un copil la varsta ei. Citim pentru ea in fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului (de aproape 3 ani), mergem la biserica- o impartasim aproape in fiecare duminica, incercam sa ajungem anual la Manastire la Prislop, ne spovedim (eu si sotul) cam de doua ori pe an. Mai avem un baietel sanatos.
  Ce am mai putea face ca fetita noastra sa fie bine, sa fie si ea ca ceilalti copii…..
  Multumesc, Doamne ajuta!

  Apreciază

  • Bună ziua.
   Înțeleg situația dvstră. Tot ce faceți deja este bine. Ce aș mai face eu în plus ar fi:
   Să mergi cu fetița la Sf Maslu, cât de des. Chemați un preot acasă, la câteva luni, să facă Maslu și Aghiasmă.
   Să aveți un duhovnic stabil, cu răbdare, timp, căruia chiar să îi pese de credincioși. Dacă v-ați spovedii mai des, în cele 4 Posturi măcar, ar fi ideal. Dar nu în grabă sau superficial.
   Postiți după putere.
   Mergeți la mănăstirile unde au sfinte Moaște, unde sunt preoți mai deosebiți ca: pr Macarie Beșliu, pr Ștefan Argatu, pr Dan Pintea, pr Daniil (îl găsiți vinerea), etc.
   Și, cel mai important lucru, să citiți la Psaltirea lui David. Începeți cu puțin dar numai să citiți !
   Temelia însă este să avem o viață curată, fără păcate mari, fără să ne ferim de naștere de copii.
   Toate cele bune vă doresc, multă sănătate celor mici !

   Apreciază

 2. buna ziua
  va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat.
  fratele meu are o relatie extraconjugala de 1 an de zile cu cineva care pur si simplu la schimbat cu totul. nu mai comunica cu nimeni, e foarte respingator, pe sotia lui o vede cea mai urata, neingrijta. de 6 luni de cand a dat de banuit ca nu e ceva in regula cu el a reusit sa isi deschida sufletul in fata mea si mia spus totul ca are o relatie cu o femeie si ca stie ca nu indeplineste ceea ce vrea el dar totusi nu sio oate scoate din minte… ca nu stie daca sta si cu ea din mila sau din dragoste. ca nu poate renunta nici la sotie si copil..dar nici la aventura asta cu toate ca femeia aceasta bea, fumeaza, vorbeste urat..adica exact opusul la cei placea lui la o femeie…si cu toate astea nu sio poate scoate din cap.
  Eu nu stiu cum sa.l ajut iam spus dor ca treptat sa incerce sa renunte la cealalta femeie ca e ceva de moment sa se bucure de familia frumoassa care o are si ca el singur trebuie sa deschida ochii si sa decida ce sa faca. intr-un an de zile femeia asta la distrus, el care era glumet plin de viata..acum e cu nervii la pamant, stresat,,nu se poate vorbii cu el…..el care era o persoana foarte puternca acum plange si imi spune ca nu stie ce sa faca..mi se rupe sufletul va rog sa ma credeti ca numai eu stiu parinti nostrii nu..si mie greu sa duc povara asta ca nu le pot spune si lor despre ce este vorba…ca daca as face asta nu mai miar spune nici mie nimic,,,si macar eu sa stiu ce se intampla..daca in fata mea areusit sa isi descda sufletul.

  va rog frumos sa.mi spuneti ce as putea sa fac….simt ca parca ceva la orbit si el nu mai vede ce este bine pentru el..nu stiu ce ia facut femeia aceasta.vreu sa ramanem o familie frumoasa unita..vreau sa il vad din nou luminat ,fericit,
  va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un sfat

  Apreciază

  • Buna seara.
   Din ce inteleg de la dvstra, nu e lucru curat cu fratele dvstra, nici cu acea femeie.
   Probabil ca i-a facut ceva farmece si nu mai poate gandi limpede.
   Ce puteti face:
   In primul rand, sa citit articolul Despre Vraji de pe Blog.
   Apoi, fratele dvstra trebuie pomenit la Psaltire, pt luminarea mintii.
   Puteti cauta si un preot aproape de dvstra, care cunoaste astfel de lucruri – aveti 2 articole cu preoti vazatori cu duhul pe blog – cu care sa va sfatuiti.
   Puteti posti pt fratele dvstra, insa toate e bine sa le faceti cu binecuvantarea unui preot !
   Situatia nu e deloc usoara, mai ales daca „l-a legat la minte”, trebuie sa va apropiati mai mult de Dumnezeu, de Biserica.
   Dumnealui ar trebuie sa rupa orice legatura cu acea femeie, sa nu mai manance de la ea, sa nu se mai vada cu ea.
   Doamne ajuta si spor in tot lucrul bun !

   Apreciază

  • saru mana parinte! credeti ca mai am vreo sansa de a intemeia o familie? am 37 ani si sunt singura am intampinat numai necompletari pe planu sentimental va rog frumos sa ma ajutati nu am.pe nimeni sunt singura pe lume doar cu dzeu ! va multumesc!

   Apreciază

 3. Buna seara parinte! in 2009 am cunoscut o fata care avea sa imi schimbe viata ,initial in bine apoi…din ce in ce mai rau…chiar daca este greu de crezut pt unii ,eu am primit mereu semnale chiar si de pe lumea cealalta legata de aceasta femeie…am fost avertizat de un var decedat in accident de masina ca daca voi ajunge sa fim intimi ,voi avea de suferit langa aceasta femeie toata viata…dar relatia a mers mai departe cu bine si rau ,,ea a plecat in SPANIA ,urmand ca eu sa vin sa ma angajez acolo la randu-mi..asta se intampla in 2010..intretimp am amai avut ceva vise legate de aceasta femeie pe care nu am stiut sa le dezleg sau inteleg dar ele s -au adeverit in timp…ce ma nelinisteste pe mine cel mai mult e faptul ca in 2011 cand a venit in Romania,,mi a cunoscut parintii ,ne -am logodit,…Mama mea a vrut sa i daruie o pereche de cercei de aur..in momentul ala am avut o viziune precum ca nu vom mai fi impreuna vreodata….am incercat sa o opresc pe MAMA dar…..fiind un pic surda nu a auzit…dar am mers mai departe…ea s a intors la munca ei iN spania…EU intretimp incercand sa caut solutii sa o aduca acasa…..iar acum vine episodul cel mai controversat pt mine pe care nu l-am inteles deloc..a venit din SPANIA ..sa imi faca o surpriza dar si a uitat telefoanele acasa…si ma sunat de pe tel cu nr ascuns…atunci in momentul ala nu am mai fost eu…am aviut practic o criza de isterie ,nebunie nu stiu cum sa explic…ea imi spunea la tel sa vin sa ne vedem la un anumit bar si eu mai rau ii spuneam sa plece de unde a venit ca daca apare la usa mea chem politia…nebunia asta m a tinut vreo 3 ore…itimp in care e a s a intors in Bucuresti si a luat avionul spre Madrid…acum nu imi pot explica episodul asta pt ca eu am fost cel care a provocat implinirea acestor viziuni…va spun ca mana pe inima ca tot ce am visat legat de aceasta femeie inainte sa se intmple s-au intamplat aievea….Intrebarea mea legata de aceasta femeie…ea are o relatie de ..5 ani cu alt barbat care l a cunoscut in SPANIA..care de fapt l-am visat si pe el …dar ma cauta mereu la tel…si spune ca vrea sa fie cu mine dar,nu o face niciodata …Stau si ma intreb…cine este vinovat de aceasta situatie…eu am gonit o din viata mea si am suferit in toti acesti ani..ea m a perpelit si m a amagiit ca vine acasa si tot asa..Mentionez ca eu botezat musilman dar am fost si m-am spovedit la mai multi preoti…problema e ca nu au inteles situatia mea…au dat vina exclusiv numai pe ea…eu neintelegand de ce m-am purtat asa urat cu femeia pe care o iubeam si o vroiam in viata mea…ce sa ma fac? eu vroaim doar iertare din partea acestei femei ca am gonit o dar,,,,am suferit exact cum mi a prezis varul meu decedat,,,ce sfat imi dati?

  Apreciază

  • Buna seara. Din cauza ca situatia este mai delicată, va recomand sa mergeti sa cereti sfat la unul din preotii prezentati pe blog. Pr Daniil e f bătrân si este mai sa mergeti la un preot ca: Pr Stefan Argatu, Macarie Besliu, Danut Pintea sau Serafim Badilă de la Căsiel. Aveti toate detaliile pe blog. Toate cele bune va doresc

   Apreciază

 4. Ma rog la bunul Dzeu si la Maica Sa sa i dea sanatate acestei minuni divine ca am fost la un pas de loc si ca o pacatoasa nu am ajuns sa il cunosc dar poate reusesc ca niciodata Dzeu nu m a lasat ! Doamne ajuta la toata lumea !

  Apreciază

 5. Buna ziua parinte. Am mai scris aici si va scriu din nou. Am incercat sa imi conving sotia sa nu divorteze insa nu am reusit. A mers pe drumul ei fara sa se abata. Mentionez faptul ca am rugato in genunchi sa renunte si sa acorde o sansa acestei casnicii dat fiind faptul ca avem un copil de 6 ani si noi suntem impreuna de 12 ani. Insa nu a vrut sa auda. Parca nu vrea sa mai auda de mine sau de aceasta casnicie. De ceva vreme toate merg pe dos. Nu mai am nici un rost cu banii si nici la serviciu nu e grozav.Mai are rost sa lupt pentru casnicia asta chiar si dupa ce am terminat divortul sau ce este de facut?

  Apreciază

  • Doamne ajuta. Cel mai bine e sa gasiti un preot bun cu care sa discutati mai in detaliu aceste lucruri… delicate. Daca o iubiti si in special pt copilul dvs, cred ca trebuie sa luptati ! Incercati sa va apropiati mai mult de Dumnezeu si de biserica, atunci toate se vor lumina, cu siguranta. Putina rugaciune, o zi de post, pot rasturna muntii ! Tot ce e mai bun va doresc !

   Apreciază

 6. Doamne ajuta, am un nepotel Cristian de opt ani si jumatate care are autism si ADHD pentru care va rog sa va rugati ,si as dori un sfat cum putem sa il ajutam

  Apreciază

  • Buna seara, in primul rand cred ca trebuie sa comunicati si sa ii acordati multa atentie si dragoste. Il puteti Impartasi, duce la Sfantul Maslu, si ajuta mult sa va rugati pt el. La Biserica unde merg eu, este un astfel de tanar, care vine de multi ani la toate slujbele, acum are 38 de ani si e mult mai bine ca inainte, e sociabil si stabil psihic.

   Apreciază

 7. Doamne ajutã,am un bãiețel de 6 ani care are epilepsie,tetraparezã spasticã,retard psiho-motor sever. Vã rog spuneți-i pãrintelui sã-l pomeneascã în rugãciuni. Luca e numele copilului. Mulțumesc!

  Apreciază

 8. Buna dimineața, am o foarte mare problema cu care ma confrunt de aproximativ 4 luni
  Nimic nu imi merge bine, nu mai pot pune un ban peolalta si nu ii pot face . Am pierdut sporul banului in casa si in familie am numai nenorociri
  Pana si încrederea in sime am pierdut-o
  Va rog cer ajutor
  Ce as putea face in asemenea situație
  Sunt in afara tari si nu am posibilitate sa vin acasă
  Va mulțumesc mult si multă sănătate va doresc

  Apreciază

  • Buna. In situatia dvs, care pare una delicata, va recomand sa cititi articolul despre Vraji, sa va ganditi cine va doreste raul si sa va feriti de aceia. chemati preotul ortodox acasa, sa va faca Sfestanie si dezlegari, spovediti-va cu toata familia, faceti canonul Pr Daniil sau cititi din Psaltire ! Doamne ajuta

   Apreciază

 9. Hristos a inviat! Parinte sunt un pacatos si ma caiesc pentru pacatele mele. De curand in saptamana mare m-am spovedit. Si am spus tot ce aveam pe suflet. Ma rog la Dumnezeu nu in fiecare zi e drept pentru linistea sufleteasca dar nu o gasesc. De 4 luni traiesc o poveste zbuciumata,pur si simplu sotia mea nu vrea sa mai aiva de a face cu mine si da divort si suntem impreuna de 12 ani si avem o fetita de 6 ani. Iam spus in nenumarate randuri ca nu pot trai fara ea ca o iubesc enorm si vreau sa ne crestem copilul impreuna dar raspunsul ei e acelasi. Ce sa fac?

  Apreciază

  • Adevarat a inviat ! In primul rand cred ca ar trebui sa vorbiti deschis cu sotia dvs si sa aflati exact care este problema care a determinat-o sa dea divort. Apoi, trebuie sa indreptati acea greseala, in timp, nu peste noapte, si sa ii recastigati increderea si dragostea. E f bine ca va spovediti, puteti sa o faceti mai des. Duhovnicul va poate ajuta mult. Trebuie sa ii aratati sotiei ca v-ati schimbat, ca sunteti un om mai bun, si in timp, cu multa Rugaciune, Dumnezeu o poate intoarce la dvs. Numai bine !

   Apreciază

  • Sper sa te pot ajuta,acest sfat l am primit de la Parintele Calistrat.Citeste Ac.Sf Mina si Ac.Sf.Arh.Mihail și Gavriil unul pe zi 40 de zile si posteste lunea miercurea si vinerea.Prin aceiasi situatie trec si eu de 1 an.Doamne ajuta sa auzim de bine

   Apreciază

 10. Buna seara. Ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat, va rog? Îmi doresc din suflet sa îmi formez o familie, sa întâlnesc un băiat bun, sa am doi copii, sa formam o familie frumoasa, dar pana acum nu am reușit. Precizez ca am 26 ani. Nu am întâlnit niciun băiat cu care sa pot întemeia o familie, iar eu îmi doresc din suflet, cred ca ceea ce îmi doresc eu, este minunat. Ce pot face in sensul acesta? Ma rog lui Dumnezeu in fiecare zi pt asta. Dacă îmi puteți spune un sfat, va rog. Cu respect și mulțumiri, Andreea

  Apreciat de 1 persoană

  • Buna Andreea, iti recomand in primul rand articolul „CUM SĂ NE GĂSIM „JUMĂTATEA” „, apoi zic sa nu te panichezi, chiar daca ai 26 de ani. oamenii buni sunt foarte rari dar totusi mai sunt ! Sa ai duhovnic, sa te spovedesti, sa te rogi Sf Nicolae si apoi, sa calatoresti, sa mergi in locuri cu oameni care gandesc si simt ca tine ! Sa fii realista cand cauti si sa stii exact ce tip de baiat cauti ! o sa fie bine, sunt sigur ! Mult succes !

   Apreciază

   • Vă mulțumesc din suflet pt sfaturi! Voi ține cont de aceste îndemnuri. Doamne ajută! Cu stima și mulțumiri, Andreea

    Apreciază

  • Buna Andreea,ceea ce cauti tu am cautat si eu.Si am avut parte credeam ca va fi ptr totdeauna,dar nu a fost sa fie cred ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa crezi in dumnezeu si in ceea ce iti doresti.Si eu am 33 de ani si trec exact prin ceea ce treci tu.Doamne ajuta si nu iti pierde speranta cu siguranta vei gasi jumatatea ta

   Apreciază

   • Buna ziua! Cu siguranța cred in Dumnezeu. Și îmi doresc f mult să pot întemeia o familie. Vă mulțumesc pt cuvintele frumoase și de încurajare. Cu mulțumiri, Andreea

    Apreciat de 1 persoană

 11. Sunt o pacatoasa cu multe probleme si as dori doar sa stiu in ce localitate si la ce manastire este pr Daniil,chiar daca nu mai primeste as vrea sa ajung acolo unde a slujit dansul.Doamne ajuta si da-i sanatate .

  Apreciază

 12. Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat,am fost timp de 4 ani impreuna cu femeia vietii mele,avem un baietel minunat care luna asta a implinit 3 anisori.Suntem despartiti de 11 luni 11 luni in care nu mi-am gasit linistea sufleteasca si pe zi ce trece o iubesc tot mai mult.Dar a devenit ciudata sa schimbat de la o zi la alta este inversul fetei care am cunoscuto.Ce as putea face sa o aduc inapoi ca sincer va spun viata mea fara ea nu mai are nici-un sens.Va multumesc si astept cu nerbadare un rasp

  Apreciază

  • Hristos a Inviat ! Imi pare rau pt situatia dvoastra… De cele mai multe ori Dumnezeu ingaduie astfel de incercari pt pacatele noastre. Gasiti-va un preot bun la care sa va spovediti, cititi la Psaltire si Faceti Canonul pr Daniil – pt luminarea mintii sotiei dvoastra. Cititi si articolul despre vraji, o posibil sa fie si ceva necurat aici. Sa aveti nadejdea la Dumnezeu si sa traiti dupa Voia Lui… Doamne ajuta !

   Apreciază

  • Canonul inseamna ca te pui la rugaciune, spui Tatal Nostru, urmat de Rugaciunea inimii si de cerere, asta de 99 de ori, odata, dureaza cam 1 ora si 15 min. Si ai incheiat o zi. Maine faci la fel, ziua 2…. 42 !

   Apreciază

 13. Buna ziua,sunt casatorita,am 23 de ani si o fetita,ma simt foarte rau insa,medicii nu imi gasesc nimic,cand ajung la spital spun ca totul este in regula,iar analizele la fel imi ies bine,as avea nevoie de un sfat sau un indemn.Nu sunt in tara si ajung mai rar la biserica aici.Ma simt foarte rau si doar seara,aproape in fiecare zi.Va multumesc!!!

  Apreciază

  • Hristos a Inviat ! Va recomand sa citit Articolul despre Vraji, e foarte probabil sa fiti o victima a lucrurilor necurate. Va recomand sa va spovediti des, sa faceti Sfestanie si Sf Maslu in Locuinta, sa citit din Psaltire si Canonul Pr Daniil. Veniti in tara si cautatu un Preot cu Har !

   Apreciază

 14. Hristos a inviat! Parintele Daniil este foarte bolnav. Nu mai primeste vizite,nu mai primeste telefoane si in orice caz nu merge chestia asta cu „ii arat o fotografie si imi rezolva problemele” numai vrajitoarele fac asta. Spovediti-va, faceti Canonul parintelui(il gasiti aici pe blog), faceti sfestanie la casa, cititi din Psaltire si rugati-va mult Maicii Domnului! Numai bine si multa sanatate!

  Apreciază

 15. Va rog sa ma ajutati, de ani buni nu mai am liniste in familie,as dori sa divortez dar sotul meu refuza acest lucru,pot intenta eu dar el refuza sa plece.Imi este foarte greu ce pot face

  Apreciază

 16. Buna ziua,
  Foarte impresionant articolul cu mare insemnatate. As dori sa cunosc un preot cu har din Brasov sau Bucuresti. Am avut o viata destul de grea. Sunt constient ca Dumnezeu este alaturi de mine. Am avut multe probleme chiar si sentimantale , acte de suicid , vraji facute , multe suferinte si cred ca nimic in viata nu e intamplator. As dorii sa ma indrumati catre un preot cu har care sa imi lumineze mintea si sa imi ofere cateva sfaturi. Simt ca nu imi mai gasesc locul. Alerg mai mereu dupa sufletul meu… este greu de explicat unele chestii nu se pot explica in cuvinte. Multumesc si daca e posibil sa ma ajuta-ti intr-un fel . Doamne ajuta. Incerc de ani de zile sa scap de unele situatii dar tot apar imprevizibil si durerea persista dupa ani de zile trupeste si sufleteste.

  Apreciază

 17. Doamne ajuta!
  Va rog din suflet sa ma ajutati! Am nevoie de Parintele! Din iulie anul trecut sunt intr o depresie groaznica cauzata de un diagnostic de cancer la san, pe care l am operat! Am 41 de ani, sunt singura, nu sunt casatorita, nu am copii si ma rog la Dumnezeu in fiecare zi sa am parte de o viata crestineasca! Inteleg ca Parintele este bolnav, dar va rog poate ma ajutati si pe mine! Dumnezeu sa l ajute sa se insanatoseasca!

  Apreciază

 18. Buna seara,as dori si eu o indrumare,am intalnit un barbat caruia ii mergea bine pana sa ne intalnim si apoi au aparut tot felul de ghinioane:si-a pierdut afacerea,mama sa s_a imbolnavit de cancer,el a picat pe gheata si a trebuit sa se opereze la genunchi, s.a.m.d..As vrea sa stiu daca ar putea fi vina mea,am facut ceva rau care sa atraga ghinion asupra persoanei iubite?Multumesc mult si scuze pt.deranj!

  Apreciază

 19. Buna ziua!Locuiesc la Craiova,am depresie profunda de multa vreme si nimic nu ma poate ajuta.Incet încet pierd posibilitatea de a merge la facultate din cauza asta.Provoc suferință întregii mele familii.Am văzut că părintele Daniil nu mai primește,mi-am dorit de mult timp sa ajung la dânsul,macar o singura data in viaţa. Nu stiu ce as putea face in situatia mea.Poate ar putea spune o rugăciune pentru mine.Poate exista o alta posibilitate de a lua legatura cu dânsul.Sau poate imi puteti recomanda un alt preot. Doamne ajuta!

  Apreciază

 20. Buna seara!
  Am nevoie de un preot bun
  Am 20 de ani si ma aflu intr o situatie foarte dificila
  Nimic nu are sens
  Am ajuns sa imi doresc moartea in fiecare zi
  Am nevoie de cineva care sa ma îndrume sa ma ajute sa ies din asta.
  Cum pot sa dau de părintele?
  Imi doresc din tot sufletul sa pot vorbi cu el
  Va mulțumesc!

  Apreciază

 21. Bună ziua, am un băiat de 14 ani care foarte bolnav. Totul a început acum un an și jumătate cînd a fost aproape de moarte. Doctori ne spun că ar avea o boală autoimuna dar nici pîna acum nu avem un diagnostic. Acum sîntem din nou la un spital dar starea lui se agravează cu fiecare zi. În disperarea mea răsfoind internetul am aflat de părintele Daniil care cred că ar fi ultima noastră speranță. În tot acest timp am fost la foarte multe spitale, toate cu același rezultat ( nu avem diagnostic) lucru care ne-a adus în pragul disperării. Nici nu pot exprima în cuvinte cît de mult vă rog dacă s-ar putea ca părintele Daniil să ne primească puțin si să ne îndrume. Vă rog din tot sufletul dacă starea de sănătate a părintelui o permite să ne primească doar puțin. Dumnezeu să îi dea multă sănătate. Multumesc

  Apreciază

 22. Să fiți binecuvântat domnule , pentru că măcar prin dvs. putem să mai aflăm câte o povată de la părintele DANIIL.
  Vă rog să-mi spuneți și mie dacă în cele 42 de zile de canon putem să punem câte o altă rugăciune personală in fiecare din zile.

  Apreciază

 23. Buna Alexandru Ilie, imi puteti lasa o adresa de e-mail la care sa va contactez? Caut de urgenta un preot/calugar care sa ma poata ajuta intr-o problema spirituala urgenta. Multumesc.

  Apreciază

 24. Am probleme în familie de17ani ,cumnata mea umblă cu pe la vrăjitori ,e mamă de preot ,nu are treabă cu Dumnezeu.Am două fete minunate care învață bine la școală..ceea mare are răni în stomac și e tot nervoasă..ceea mică nu are vlagă în ea..eu sunt otrăvită cu mercur de mulţi ani..soțul arată ca pe moarte.

  Apreciază

 25. Doamne te rog dai putere si întărește pe părintele Daniil ca mult a ajutat pe oameni care l-au căutat si pe mine ma ajutat foarte mult Doamne eu iti multumesc ca mai dus la acest Părinte. Te rog Doamne dai sanatate.

  Apreciază

 26. Buna dimineața! As dori un nr.de telefon să vb. cu dumneavoastră sau să vin până la părinte va rog frumos,am probleme familiale si va rog să mă ajutați! Vă mulțumesc!

  Apreciază

 27. Buna ziua,
  Va rog din suflet sa-mi dati o adresa de e-mail sau un telefon unde va pot contacta pentru a-mi da niste sfaturi in legatura cu o problema de sanatate a ficei mele.
  Multumesc,

  Apreciază

  • Hristos a inviat! Am scris despre multi preoti deosebiti aici pe blog. Rezolvarea unei probleme (mai ales de sanatate) nu o să o găsiți prin telefon cu siguranță. Cel mai bine este să aveti un duhovnic aproape care să vă sfătuiască şi să vă alegeți,dacă doriți, un preot de la noi din articole care vi se pare mai aproape de zona în care locuiți şi să îl vizitați! Sigur o să vă ajute! Multă sănătate!

   Apreciază

 28. Doamne ajuta!Am 38 de ani si 2 copii(12 si 8 ani).Acum 3 luni am pierdut sarcina la 7 luni si jumatate(am facut preeclamsie).As vrea mult inca un copil dar toti din familie sunt speriati sa nu mor deoarece a fost f greu.As vrea un sfat de la Parintele.Va las adresa de email.

  Apreciază

 29. Buna ziua, am 38 de ani , 2 fete minunate si sanatoase. Sotul meu vrea sa divortam pentru ca zice el nu a putut face fata presiunii cand a aparut al doilea copil. El nu si-a dorit acest copil, eu m-am rugat mult la Sf Nectarie si la Maica noastra si mi-a daruit un copil minunat sanatos , TEODORA.
  Nu vreau sa pierd aceasta casnicie, il iubesc pe tatal fetelor , chiar daca am gresit amandoi , nu pot sa imi imaginez viata fara el.

  Apreciază

  • Ana, faci canonul parintelui, cu nadejde, am intalnit de curand tot o,,Ana„ ca tine , a rabdat 3 luni grele, cu rugaciune si jerfelnicie … si sotul s-a intors acasa. La tine nici nu a plecat… sa faci canonul cu nadejde ! Ori poate vrei sa-l pui mijlocitor pe Sfantul Ilie Lacatusu preotul ?

   Apreciază

 30. Buna seara, am o problema de suflet si as dori sa stiu daca pot sa vorbesc cu parintele si cum,sau poate ma puteti ajuta dvs sa vb problema mea cu Sfintia sa, pe 24 februarie 2017 baiatul meu de 39 de ani s/a sinucis dupa mai multe probleme in urma carora a facut depresie si a apucat sa si bea. Cum pot eu sa il ajut cu ce rugaciuni sa pot sa ii scot sufletul di n iad. Am fost la Ierusalim am facut 3 liturghii pentru el pe mormintul Maicii Domnului si 1 la mormintul Mintuitorului. A fost casatorit, a divortat are un copil de 5 ani si apoi a mai facut un copil cu o alta fata si bineinteles eu nu am voie sa le vad.Nu asta ma doare cel mai tare ci faptul ca nu il pot pomeni la biserici datorita canoanelor si as dori sa stiu ce sa fac ca sa ii ajut sufletul. Numele este Cristinel/Ionut. Noi locuim la Brasov si as vrea sa vin la dvs sau cumj credeti ca ma puteti ajuta. Daca este bun acest canon si pentru mine va rog sa intrebati parintele si sa imi spuneti. Doamne da sanatate parintelui Daniil.

  Apreciază

 31. Buna ziua. Am citit articolul scris de dvs care mi-a placut. Nu am probleme foarte grave precum cele ale interlocutorilor mei, dar tare mult as fi vrut sa il cunosc pe parintele Daniil sa ii cer sfatul referitor la noul meu loc de munca, despre care nu pot da detalii in acest comentariu. Am o durere mare in suflet referitor la ce mi se intampla … Dumnezeu sa ii dea multa sanatate Parintelui Daniil. Cu stima,

  Apreciază

 32. Buna ziua.
  Va rog frumos sa il rugati pe parintele Daniil sa se roage SI pentru sufletul meu pacatos.Am o tumoare si as dori sa ma vindec sa-i pot ajuta pe cei din jurul meu.
  De cate ori pe zi este necesar sa citesc canonul 99?
  Va multumesc.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 33. Buna ziua.
  Va rog frumos sa il rugati pe preotul Daniil sa se roage SI pentru sufletul meu pacatos pentru ca am o tumoare SI as dori sa ma vindec sa-i pot ajuta PE cei din jurul meu.
  De Cate Ori PE zi este necesar sa citesc canonul 99?
  Va multumesc.
  Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 34. Bună ziua. Va rog din suflet jutati-mi fetita de 10 ani care are multiple intolerante alimentare, boala autoimuna, nu mai știu ce sa ii dau să mănânce sa nu aibă probleme digestive. De 8 ani ne chinuim pe la doctori. A fost vina medicilor la 2 ani jumate când s-a îmbolnăvit și tragem și acum. Intestinul a rămas cu probleme. Știu ca Sf Părinte Daniil e foarte bolnav, am sa ma rog în fiecare seara la culcare când îmi spun rugăciunile, am sa ma rog pt. Părintele Daniil. Dumnezeu sa il însănătoșească. Va rog, dacă găsiți o cale sa imi ajutați fetita…. Măcar sa știu dacă se va face bine sa poată manca și ea normal.E cumplit ca mama sa deschizi frigiderul, sa ai de toate, și sa nu ii poți da copilului sa mănânce nimic ca nu are voie, nu tolerează. Doamne ajuta și va mulțumesc pentru intelegere. Pe fetita mea o cheamă Teodorescu Anca Stefania. Suntem din Craiova

  Apreciază

 35. Haideti sa spunem rugaciunea Tatal Nostru, apoi Rugaciunea inimii, si apoi sa-l rugam pe Dumnezeu sa-l vindece pe parinte. De cate ori putem.. chiar si o data daca o spunem, daca suntem mai multi conteaza.
  Poate suna egoist, dar avem nevoie de dansul! Desi pentru dansul este greu, are dor de DUMNEZEU. Sper din tot sufletul sa se vindece.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 36. Buna seara. Sunt slaba in credinta si daca am un progres cat de mic dupa ceva timp regresez iar.
  Cred ca toti avem nevoie de preoti ca dansul, sa ne i tareasca i credinta, de aceea cred ca ar fi bine sa ne RUGAM SI NOI PENTRU PARINTELE. Daca se poate seara la aceiasi ora de ex sa facem dupa putere o rugaciune colectiva, sa il rugam pe DUMNEZEU sa-l insanatoseasca pe parinte cat mai grabnic spre folosul nostru al tuturor.
  DUMNEZEU sa ne dea sanatate, sa ne ajute si sa-l ajute si pe parinte, sa ne intareasca si ocroteasca mereu.

  Apreciază

  • Am o situatie grava cu un copil de 30 ani… Se numeste Mihai Daniel.. Ma rog ptr luminarea mintii si ma rog ca creerul lui sa isi revina, nu mai pot si nici nu stiu cum sa il aduc pe calea cea buna… AMIN

   Apreciază

 37. E greu de gasit un Duhovnic in ziua de azi…Apoi, eu unul nici macar nu sunt vrednic sa il intalnesc…Totusi,as fi vrut sa stiu macar localiatatea unde se afla parintele,ca poate la primavara ajung pe acolo si parintele se va face mai bine…

  Apreciază

 38. Frate Alexandru,
  Soțul meu este intr-o situație disperata cu probleme grave de sănătate. Căutam cu disperare o soluție. Este prima data când dau peste acest articol…poate Domnul ni l-a scos in cale….
  Te rugam din suflet, da-ne o cât de mică indicație cum sa dam de Părinte, doar-doar putem lua un cuvânt de la Sfinția sa care sa-i salveze viața.
  Am îndrăznit sa sper, văzând ca a-ți avut îngăduință sa răspundeți și altei rugăminte… și situația noastră e asemănătoare!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 39. Filomina Strugariu:
  Adevarat este tot ceea ce este relatat aici. Noi (nenea Gheorghe) cu toata familia am venit la parintele si ne-a vindecat de toate bolile si ne-a izbavit de duhurile necurate. Cand am venit la parintele, ne-a spus „faceti Canon 13 zile”.
  Dupa Canon am mers la parintele si l-am intrebat daca putem sa plecam acasa, pentru ca sotul meu se simtea mai bine. PARINTELE ne-a spus „Faci ce vrei, dar daca stai bine si te gandesti, daca nu ajungeai la mine, in trei zile erai mort si acuma erai si ingropat”. Deci parintele a vazut si stia tot. Maica Domnului si Duhul Sfant ii lumineaza mintea parintelui si-i da puterea sa vindece oamenii si sa scoata duhurile necurate ce ii chinuiesc. Adevarat este ca numai cui ii e ingaduit ajunge la parintele! Si noi am ajuns cu multa greutate, dar trebuie sa-ti doresti cu adevarat si Dumnezeu te va ajuta sa ajungi. Mie parintele mi-a salvat toata familia de la moarte pentru ca eram toti bolnavi.
  Mi-aduc aminte de o alta minune. Un baiat de-al meu avea febra mare, am mers la spital si i-a dat Ospen. Cu pastilele astea trebuia sa-i treaca febra, iar el o saptamana a avut febra 40 si tremura noaptea. L-am dus din nou la spital si mi-au spus ca are meningita si au vrut sa-i faca punctie. Parintele Daniil mi-a spus sa nu-i fac punctie, si in aceeasi zi l-am externat din spital si l-am dus la Bucuresti, cu binecuvantarea parintelui. Cand i-au facut analizele, nici vorba de meningita – avea un pic de infectie si cu rugaciunile parintelui am venit acasa a doua zi. Daca nu era parintele si ajutorul lui, faceam punctie si imi bagam baiatul in carucior.
  Minuni multe a facut parintele cu noi. Ne-a ajutat de cate ori am avut nevoie cu un sfat, cu slujbe, cu rugaciuni (n.a. chiar si cu bani). Am ajuns la parintele farà credinta, dar acolo, la parintele, te luminezi, parintele te invata multe lucruri de viata, cum trebuie sa fii bun, sa nu urasti, sa nu dusmanesti, sa-ti iubesti aproapele dar sa-ti iubesti si dusmanii care-ti vor raul .La dusman daca-i faci bine il arzi, ai vindecare si Dumnezeu te ajuta. Nu am cuvinte sa-i multumesc parintelui Cate a facut pentru familia mea. In cateva cuvinte „Ne-a scos de la moarte „. Ca parintele Daniil nu gasesti nicaieri in lumea intreaga, atata har, ajutor, atata bunatate . „PARINTELE E UN SFANT PE PAMANT” .

  (Facebook: Puterea Credinței)

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s